Ένα φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο ύψους 6 εκατ. ευρώ με αιχμή τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού της εξοπλισμού και την ψηφιακή της εξέλιξη, το οποίο μάλιστα υπαγορεύει και την επέκταση των παραγωγικών εγκαταστάσεων, έχει τεθεί σε εφαρμογή.

"Ένα φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο ύψους 6 εκατ. ευρώ με αιχμή τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού της εξοπλισμού και την ψηφιακή της εξέλιξη, το οποίο μάλιστα υπαγορεύει και την επέκταση των παραγωγικών της εγκαταστάσεων, έχει θέσει σε εφαρμογή με ορίζοντα υλοποίησης την τριετία η βιομηχανία υλικών εύκαμπτης συσκευασίας Plastimak στον Άγιο Παύλο Χαλκιδικής.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα της οικογενειακής επιχείρησης και αποτελεί φυσική συνέχεια της αντίληψής της που θέλει τις επενδύσεις να αποτελούν μονόδρομο ανάπτυξης και δη σε μια εποχή έντονων προκλήσεων και ραγδαίων αλλαγών.  

Μέσω των νέων επενδύσεων, που στοχεύουν στην αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας κατά 20%, στη διεύρυνση της γκάμας και στην ποιοτική αναβάθμιση των τελικών της προϊόντων και εφαρμογών και στην προσαρμογή της στην ψηφιακή πραγματικότητα της Industry 4.0, οι ιδιόκτητες παραγωγικές εγκαταστάσεις της εταιρείας θα αυξηθούν περίπου κατά 3.000 τ.μ., μεγαλώνοντας τη μονάδα των 4.700 τ.μ. που διαθέτει στον Άγιο Παύλο σε μια έκταση 18 στρεμμάτων. Σήμερα η παραγωγική δυναμικότητα της Plastimak ανέρχεται σε 3.300 τόνους ετησίως. Άλλωστε, η εταιρεία ανήκει στο top 5 του κλάδου των υλικών εύκαμπτης συσκευασίας με προσανατολισμό κυρίως στον κλάδο των τροφίμων, αλλά και σε άλλους τομείς -όπως δομικά υλικά, απορρυπαντικά, καλλυντικά, προϊόντα οικιακής χρήσης κα- ενώ εξειδικεύεται στη φλεξογραφική εκτύπωση, το λαμινάρισμα (συγκόλληση υλικών), τη ρολοκοπή και τη σακουλοποίηση εύκαμπτων υλικών συσκευασίας.

«Η αύξηση του παραγωγικού χώρου είναι απαραίτητη, για να υποδεχθεί το νέο μηχανολογικό εξοπλισμό και τις παρελκόμενες υποδομές, ώστε να εξασφαλιστεί η βέλτιστη λειτουργικότητα και η μέγιστη δυνατή ασφάλεια κατά τη λειτουργία» λέει στη Voria.gr η Πολυξένη Μακρή, οικονομική διευθύντρια της Plastimak, που εκτιμά ότι στο τέλος της τριετίας η εταιρεία θα είναι έτοιμη να δρέψει τους καρπούς του νέου της επενδυτικού σχεδιασμού.    

Ο σχετικός φάκελος με σκοπό την υπαγωγή των νέων επενδύσεων στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου έχει υποβληθεί, η εταιρεία όμως έχει ήδη δρομολογήσει την υλοποίησή τους.

[...]

«Στο τέλος της τριετίας θέλουμε να δούμε μια Plastimak που θα έχει ανέβει ένα σκαλοπάτι ως μέγεθος, θα έχει διεισδύσει και εδραιωθεί σε αγορές του εξωτερικού και θα είναι έτοιμη για την επόμενη στρατηγική επένδυση» σημειώνει η Πολυξένη Μακρή." 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο παρακάτω link: https://www.voria.gr/article/plastimak