Η Plastimak προσθέτει ακόμη ένα βραβείο στη συλλογή της, χάρη στην, υψηλής αισθητικής και ποιότητας, σειρά προϊόντων EcoMak.

Για ακόμη μία χρονιά η PLASTIMAK SA ήταν ανάμεσα στους νικητές των Greek Packaging Awards, που διοργανώνονται από την Boussias Events, αποδεικνύοντας την άριστη ποιότητα των προϊόντων μας.

Η PLASTIMAK SA κέρδισε το bronze award στην κατηγορία Best Printing Project in Flexible Packaging. Η βράβευση αυτή αντικατοπτρίζει την προσήλωση της PLASTIMAK στην παραγωγή κι εκτύπωση, αισθητικά άρτιων συσκευασιών που λειτουργούν ως εργαλείο marketing, προσθέτοντας υπεραξία στο ίδιο το προϊόν.


Η επιλογή της συγκεκριμένης συσκευασίας υπογραμμίζει την δέσμευση της εταιρίας στις αρχές της κυκλικής οικονομία, καθώς αφορά ανακυκλώσιμη monomaterial δομή πολυαιθυλενίου για συσκευασία ξηρών καρπών με υψηλές απαιτήσεις φραγμών, σε υγρασία κι οξυγόνο. Η χρήση διαξονικά τανυσμένου πολυαιθυλενίου ως πρώτη στρώση εξασφαλίζει την ομοιογένεια της δομής, που απαιτεί η ανακυκλωσιμότητα, αντικαθιστώντας αποτελεσματικά τον πολυεστέρα. Από την προτεινόμενη δομή απουσιάζει η επιμετάλλωση, γεγονός που ενισχύει τον βιώσιμο χαρακτήρα της.

Η ανακυκλωσιμότητα των συσκευασιών και κατ’ επέκταση της πλαστικής συσκευασίας, από επιτακτική ανάγκη, καθίσταται πλέον Ευρωπαϊκή απαίτηση. Τα νομοθετικά περιθώρια, βάσει των  δημοσιευμένων προσχεδίων του Packaging and Packaging Waste Regulation, αναμένεται σύντομα να περιοριστούν, γεγονός που επιτάσσει η ταχύτητα αντίδρασης στις εξελίξεις να είναι υψηλή. Ταυτόχρονα η επικείμενη Green Claims Directive έρχεται να εισάγει την υποχρέωση τεκμηρίωσης των δηλώσεων  που αφορούν στο βιώσιμο χαρακτήρα της συσκευασίας, καταπολεμώντας το φαινόμενο “Greenwashing” .

Η Plastimak, ήδη από το 2019, παρουσίασε την ανακυκλώσιμη σειρά EcoMak®. Έκτοτε η προστιθέμενη τεχνογνωσία κι εμπειρία οδήγησαν στη διευρυμένη εφαρμογή της σειράς και στην ανάπτυξη ακόμα πιο εξειδικευμένων ανακυκλώσιμων λύσεων, καθιστώντας την Plastimak έτοιμη να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες απαιτήσεις της ανακύκλωσης.

Στόχος μας να δημιουργούμε βιώσιμες συσκευασίες υψηλής αισθητικής, χωρίς καμία έκπτωση στην ασφάλεια και στην ποιότητα του προϊόντος.

Ευχαριστούμε θερμά όσους μας στηρίζουν στη προσπάθειά μας αυτή!