Η Plastimak καταφέρνει να προσθέσει 3 νέα πανελλήνια βραβεία στη συλλογή της, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά την υπεροχή της σε θέματα εκτυπωτικών ικανοτήτων και εξοπλισμού.

Τα ετήσια βραβεία Printing Awards 2020 είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους εθνικούς διαγωνισμούς για βιομηχανικά προϊόντα, που επιβραβεύει τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στον κλάδο της εκτύπωσης, συμπεριλαμβανομένης και της εκτύπωσης σε υλικά συσκευασίας. Κατά την τελετή απονομής των βραβείων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 18 Φεβρουαρίου, είχαμε την τιμή να παραλάβουμε 3 βραβεία!  
 
Συγκεκριμένα, αποσπάσαμε τα εξής βραβεία: 
 
Πυλώνας: Έντυπα - Έργα Γραφικών Τεχνών - Εκτυπώσεων - Τυπογραφίας
Κατηγορία: Flexible Packaging
Βραβείο: Gold
Αιτιολογία: Η Plastimak πρωτοστατεί στην εύκαμπτη συσκευασία λόγω τόσο της ταχύτητας/ ευελιξίας όσο και της ποιότητας που έχει αναπτύξει μέσω συνεχών επενδύσεων. Ο νέος της  σταθμός εκτύπωσης 10 χρωμάτων αποτέλεσε σταθμό για την ελληνική αγορά, επιτυγχάνοντας  ταχύτητες 500m/λεπτό, απόλυτη ακρίβεια στις συμπτώσεις χρωμάτων και ταχύτατα set-up. Αντίστοιχα, η νέα επένδυση στο κορυφαίο παγκοσμίως σύστημα λαμιναρίσματος και κάλυψης με λάκα προσέδωσε στην εταιρία τρομερή ευελιξία, τη δυνατότητα χρήσης κολλών solvent-based, water-based, και solvent-less, διαφόρων ειδών λάκας (paper-touch, soft-touch, matte, κλπ), καθώς και τη δυνατότητα εφαρμογής cold-seal. Πέραν των αυτοματισμών, η Plastimak πρωτοπορεί και σε θέματα ποιότητας και περιβαλλοντικής ευθύνης μέσω πολλαπλών επενδύσεων, τόσο σε εργαστηριακά μηχανήματα όσο και σε διαδικασίες ελέγχου των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.  
 
Πυλώνας: Τεχνολογία
Κατηγορία: Flexographic Printing (wide-web)
Βραβείο: Gold 
Αιτιολογία: Με το έργο «ΠΙΚΛΕΣ ΑΤΛΑΝΤΑ», η Plastimak δημιουργεί μία συσκευασία που προωθεί το προϊόν του πελάτη μέσω του εξαιρετικού εικαστικού που αποδίδει με απόλυτη ευκρίνεια και ζωντάνια την φωτογραφία της συσκευασίας. Έτσι, μέσω της τεχνογνωσίας και των συνεχών ποιοτικών ελέγχων της, πετυχαίνει την εκτυπωτική αριστεία σε μία ιδιαίτερα περίπλοκη δουλειά. Η καινοτόμα μορφολογία συμβάλει κι αυτή καθοριστικά στην προώθηση του νέου προϊόντος. Ταυτόχρονα, παρόλο το επιθετικό περιεχόμενο λόγω χαμηλού pH, η συσκευασία εγγυάται απόλυτη προστασία του προϊόντος καθώς προσφέρει υψηλή ισχύ λαμιναρίσματος, προστασία του στρώματος επιμετάλλωσης, αντοχή στη θερμική επεξεργασία, και προστασία από την φωτοξείδωση. Ακόμη, η συσκευασία προσφέρει σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη (μικρότερη ανάλωση νερού και καυσίμων, χαμηλότερες εκπομπές CO2, λιγότεροι ρύποι) σε σύγκριση με την προϋπάρχουσα (γυάλινη) συσκευασία. 
 
Πυλώνας: Επιχειρηματική Αριστεία - Εκτυπώσεις Συσκευασίας και Προβολής
Κατηγορία: Flexible Packaging Printer of the Year
Βραβείο: Silver 
Αιτιολογία: Η Plastimak είναι μία από τις πλέον καταξιωμένες και ταχύτατα αναπτυσσόμενες εταιρίες στον κλάδο των υλικών εύκαμπτης συσκευασίας με ειδίκευση στην φλεξογραφική εκτύπωση. Λόγω της απαράμιλλης ποιότητας που προσφέρει, καθώς και της τεχνογνωσίας της σε θέματα ειδικών εφαρμογών και υποστρωμάτων με υψηλούς φραγμούς, η Plastimak έχει αναδειχθεί από πολλές FMCG εταιρίες σε στρατηγικό τους συνεργάτη. Η Plastimak επενδύει συνεχώς σε νέο εξοπλισμό, θέτοντας τις βάσεις της περαιτέρω ανάπτυξής της. Ένα τέτοιο βήμα προϋποθέτει την τήρηση όλων των απαραίτητων συστημάτων ποιότητας: ISO 9001, ISO 22000, BRC:IoP, ενώ η φιλοσοφία Διοίκησης Ολικής Ποιότητας είναι ενσωματωμένη σε κάθε φάσμα της παραγωγικής της διαδικασίας. Τέλος, η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και ο οικολογικός προσανατολισμός αποτελούν πάγια πολιτική και σταθερή προσήλωση της Plastimak. 

Η βράβευση αυτή δικαιώνει τις συνεχείς προσπάθειές μας να παρέχουμε λύσεις υψηλής απόδοσης στους πελάτες μας, με την κορυφαία ποιότητα εκτύπωσης, οι οποίες θα βοηθήσουν τους πελάτες μας να επιτύχουν τους στόχους τους σε ό,τι αφορά την προώθηση και προστασία των προϊόντων τους. Για τη διάκριση αυτή, ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους τις Plastimak που με μεράκι συμβάλουν στην αριστεία της εταιρίας!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Δείτε όλους τους νικητές εδώ: https://www.printingawards.gr/_pdf/printing_awards_2020.pdf